Μετάφραση

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο - Ιούνιος 2014

Σήμερα επισκεφθήκαμε γειτονικό δημοτικό σχολείο της περιοχής μας. Η χαρά των παιδιών και η αγωνία τους απερίγραπτη. Επιτέλους θα δούμε τι είναι αυτό το περίφημο μεγάλο σχολείο, πως είναι, τι κάνουν τα παιδιά, που παίζουν, τι μαθαίνουν, θα δώσουμε απάντηση σε πάρα πολλά ερωτήματα που απασχολούν τα νηπιάκια και ακόμη περισσότερο θα "διαλύσουμε" τυχόν φόβους για τη μελλοντική τους φοίτηση εκεί.
Τα καλά μας πρωτάκια, μας περίμεναν με χαρά, μας έδωσαν τις θέσεις τους στα θρανία για να δούμε πως είναι και έκαναν ότι μπορούσαν για να αισθανθούν άνετα οι φίλοι τους τα νηπιάκια.

Κρέμασαν στον τοίχο της τάξης τους την εργασία που τους προσφέραμε ως δώρο:"Το δέντρο με τα γραμματάκια, τους αριθμούς και τις υπογραφές μας".
 Μας διάβασαν μια όμορφη ιστορία για ένα γενναίο χταπόδι που έσωσε τους φίλους του από τα δίχτυα ενός ψαρά.
 Στη συνέχεια κάναμε διάλειμμα μαζί τους και μας ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου τους. Κάθε πρωτάκι κρατούσε από το χέρι ένα νηπιάκι και του έδειχνε το χώρο!
 Στην αυλή όλοι μαζί!


 Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος του νηπιαγωγείου μας, στην είσοδο του δημοτικού!
 Και η εργασία του ολοήμερου τμήματος για τα παιδιά της πρώτης!
 Μετά το διάλειμμα όλοι μαζί ζωγραφίζουμε και κόβουμε τους ήρωες της ιστορίας που διαβάσαμε!

 Και φτιάχνουμε ένα ωραίο κολλάζ που θα το πάρουμε μαζί στο νηπιαγωγείο μας - δώρο!

 Τα πρωτάκια μας έχουν μία ακόμη έκπληξη: λίγο πριν φύγουμε και ευχηθούμε "καλό καλοκαίρι", μας έδωσαν ένα κερασματάκι που το είχαν ετοιμάσει ειδικά για εμάς!
 Τελικά μας άρεσε πολύ το Δημοτικό σχολείο, είναι ωραία εκεί και τα παιδάκια μαθαίνουν ένα σωρό πράγματα και παίζουν πολύ ωραία παιχνίδια! Τα νηπιάκια ανυπομονούν να παν εκεί το Σεπτέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου