Μετάφραση

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ /ΕΥ ΖΗΝ

 

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ζω καλύτερα-Ευ ζην

Τα παιδιά γνωρίζουν τον «Ρούλη τον Τροφούλη», τον ήρωα του συγκεκριμένου προγράμματος, ο οποίος μέσα από διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια θα βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία της υγιεινής διατροφής , καθώς και την σημαντικότητα της φυσικής άσκησης.




















1.  Τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους φαγητό και συζήτησαν σχετικά με την επιλογή τους, τα συστατικά του φαγητού τους κτλ. Παράλληλα διαπίστωσαν τις ομοιότητες και τις διαφορές στις διατροφικές τους επιλογές.




Η Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής

Διαπιστώσαμε ποιες είναι οι τροφές που οφείλουμε να καταναλώνουμε συχνά ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις καθημερινές ενεργειακές μας ανάγκες και ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε την συστηματική τους κατανάλωση, ώστε να έχουμε υγιές σώμα και δόντια. Κάθε παιδί κατασκευάζει ατομικά την δική του Πυραμίδα.


Ομάδες τροφίμων

Διαβάσαμε το βιβλίο "Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε" και μιλάμε για τις ομάδες τροφίμων. Από εικόνες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο φτιάχνουμε σε ομάδες τα "Σπιτάκια των τροφών".

Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Μιλήσαμε για την εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών και πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε για την διατροφή μας εποχιακά προϊόντα. Ταξινομήσαμε εικόνες φρούτων και λαχανικών στην κατάλληλη εποχή. 

Δημιουργούμε μια ομαδική αφίσα ζωγραφίζοντας τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά.

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου «Οι φαταούλες» μιλήσαμε για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και για τις επιπτώσεις τους στο σώμα μας. Τα παιδιά ζωγράφισαν υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και τις κόλλησαν στο αντίστοιχο σώμα που ήταν σχεδιασμένο στο χαρτόνι. Τέλος, μιλήσαμε για την αξία της άσκησης και της κατανάλωσης νερού.


Γίνομαι διατροφολόγος για μια μέρα

Στα πλαίσια  της ολοκλήρωσης του προγράμματος διατροφής, τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν διαιτολόγοι για μία μέρα. Δημιουργήσαμε λοιπόν το πιάτο της υγιεινής διατροφής , γεμίζοντάς το με υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε , με μια πολύ ωραία ατομική ζωγραφιά . Αυτή η ζωγραφιά πλαστικοποιήθηκε και έγινε ένα χρήσιμο σουπλά για να τρώμε το φαγητό μας στο σπίτι.


Τέλος, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό υγιεινής διατροφής. Για μια εβδομάδα τα παιδιά προσπαθούσαν να φέρνουν στο σχολείο και να καταναλώνουν υγιεινές τροφές. Στο τέλος της εβδομάδας απονεμήθηκαν βραβεία υγιεινής διατροφής σε όλα τα παιδιά , επειδή πραγματικά δείξαμε όλοι ότι μάθαμε και κατανοήσαμε τη σημασία της σωστής διατροφής στην υγεία μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου