Μετάφραση

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Πασχαλινές Δραστηριότητες!!!

Το Πάσχα πλησιάζει και., αν τώρα βρισκόμασταν στα σχολεία μας, θα μιλούσαμε με τα παιδιά για τα ήθη και τα έθιμα του, θα κάναμε τις πασχαλινές κατασκευές μας και θα βάφαμε τα κόκκινα αυγά!!
Δυστυχώς φέτος, λόγω των συνθηκών, θα βιώσουμε το Πάσχα μακριά από τα χωριά και τους συγγενείς μας αλλά πάντα θα σκεφτόμαστε ό,τι αυτό είναι το καλύτερο για την ασφάλεια όλων μας!
Στoν παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε αρκετές πληροφορίες για να διαβάσετε και έπειτα να κουβεντιάσετε με τα παιδιά σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα:

https://eclass31.weebly.com/pi940sigmachialpha.html

Μπορείτε να διαβάσετε με τα παιδιά ON LINE το παρακάτω βιβλίο :


Μία ωραία ιδέα για κατασκευή πασχαλινής κάρτας (η οποία δεν απαιτεί υλικά που ίσως να μην έχετε στο σπίτι) είναι η ακόλουθη: εκτυπώνουμε σε χαρτί Α4 τον λαγό με το αυγό. Τα παιδιά τα χρωματίζουν, τα κόβουν και τα κολλούν πάνω σε ένα διπλωμένο χαρτόνι ή αν δεν έχουμε σε μια διπλωμένη Α4, την οποία μπορούν πρώτα να χρωματίσουν (με ένα χρώμα που δεν χρησιμοποίησαν στα προηγούμενα σχέδια, για να ξεχωρίζουν). Πατήστε εδώ για βρείτε και να εκτυπώσετε ότι σας χρειάζεται για την κατασκευή της κάρτας.
Μία ακόμη εύκολη και δημιουργική πρόταση είναι να φτιάξετε πασχαλινά λαγουδάκια origami. Δείτε το σχετικό Video
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε 10 πασχαλινά παιχνίδια online https://www.popi-it.gr/giortes/pasxa/on-line-paixnidia/

Εδώ και εδώ θα βρείτε όμορφα φύλλα εργασίας για να χρωματίσουν ή να συμπληρώσουν τα παιδιά.

Τέλος, σας προτείνουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να στολίσετε τα πασχαλινά αυγά. Δείτε το βιντεάκι με τα παιδιά και αφήστε τα να "δημιουργήσουν". 

Καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου