Μετάφραση

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Eπιστροφή στα θρανία - 10 Μαίου 2021

Επιστροφή στα θρανία στις 10 Μαίου 2021.

 Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Μην ξεχάσετε να γράψετε τον κωδικό που αναγράφεται πάνω αριστερά μόλις δηλωθεί το αποτέλεσμα !

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.
Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικόακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Όσον αφορά την διαδικασία προσέλευσης των νηπίων το πρωί της Δευτέρας να διευκρινιστεί  επακριβώς ότι δεν θα γίνει δεκτό νήπιο στο χώρο του σχολείου εάν πρωτίστως δεν έχει καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  το αποτέλεσμα του self  test.

Το αποτέλεσμα του test  όσοι έχουν τη δυνατότητα να το εκτυπώσουν το επιδεικνύουν κατά την προσέλευση  στις Υπεύθυνες Νηπιαγωγούς των τμημάτων.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης στέλνουν το αποτέλεσμα  ηλεκτρονικά στο email του Νηπιαγωγείου το βράδυ της Κυριακής ή συμπληρώνουν- αφού πρώτα έχουν καταχωρήσει στην πλατφόρμα , χειρόγραφη  Σχολική Κάρτα για covid 19  υπογεγραμμένη και την  επιδεικνύουν το πρωί της Δευτέρας στη Νηπιαγωγό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών
μέτρων προστασίας.

Να τονίσουμε ξανά ότι είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική ενημέρωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα πρωτίστως …και εν συνεχεία εκτύπωση  ή χειρόγραφο αποδεικτικό.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η υπευθυνότητα και η ατομική ευθύνη όλων μας έτσι ώστε να τηρήσουμε με ασφάλεια όλα τα μέτρα  και να επανέλθουμε υγιείς  στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε!


Πατήστε πάνω στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες.



Στο παρακάτω ΦΕΚ θα βρείτε Διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα Σχετ.: Η αρ. πρωτ. 14109/ΓΔ4/05-02-2021 ΚΥΑ (Β΄ 455), όπως έχει τροποποιηθεί με την με αρ. πρωτ. 43274/ΓΔ4/14-04-2021 ΚΥΑ (Β΄ 1512),
Παρακαλώ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου