Μετάφραση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό 2013

Πέρσι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, είχαμε δουλέψει το θέμα της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. 
Αναρωτηθήκαμε με τα παιδιά, κυρίως μέσα από συζητήσεις, για το τι κάνουν οι μεγαλύτεροι στο δημοτικό σχολείο, για το κτίριο που είναι μεγάλο, για τις τσάντες των μαθητών που είναι κι αυτές μεγάλες και για ένα σωρό άλλα θέματα. Έτσι τα νήπια βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν όλες τις ανησυχίες τους για το μεγάλο σχολείο. Βέβαια υπήρχαν και νήπια που είχαν μεγαλύτερα αδέλφια και έτσι  είχαν επαφή με αυτό. Αυτά διαβεβαίωσαν τους άλλους ότι περνάς πολύ ωραία στο δημοτικό, παίζεις πολύ και έχεις πολλά διαλείμματα. 
Μετά από πολύ συζήτηση αποφασίσαμε να επισκεφθούμε γειτονικό σχολείο και να κάνουμε κοινές δραστηριότητες με τα τμήματα της πρώτης. Πολλή χαρά από τα παιδιά και αγωνία: που θα πάμε, τι θα δούμε. Είπαμε και όλοι μαζί να φτιάξουμε μία αφίσα για να την πάμε στο δημοτικό, να την κρεμάσουμε κάπου έτσι ώστε όταν κάποια από τα νήπια θα πήγαιναν τον επόμενο Σεπτέμβρη εκεί, να την έβλεπαν και να αισθάνονταν ένα κομμάτι του χώρου οικείο. 
Θέμα της: "Πως θα μου άρεσε να είναι το καινούριο μου σχολείο"





Η μέρα έφτασε, πήγαμε και περάσαμε θαυμάσια. Μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του σχολείου: στις τάξεις, στη βιβλιοθήκη, στην αίθουσα μουσικής, στο εργαστήριο πληροφορικής και φυσικά στην αυλή!!! 
Κάναμε ένα δίωρο μάθημα με τα παιδάκια της πρώτης, τραγουδήσαμε, μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα τετράδια τους, ζωγράφισαν για εμάς, είπαμε ιστορίες και τελικά τα νήπια ανακάλυψαν ότι το δημοτικό είναι πολύ ωραίο και ότι ανυπομονούν πολύ να πάνε. 
Μόνο που θα τους λείψει λίγο το νηπιαγωγείο!!!.....

Φέτος θα επαναλάβουμε τη δράση και τα παιδιά είναι ήδη πολύ ανυπόμονα γι' αυτή τη μέρα της επίσκεψης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου