Μετάφραση

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Γιορτή της μητέρας 2014 - Βιτρό και προσκλήσεις


Φέτος, για τη γιορτή της μητέρας, αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να κάνουμε μία μικρή έκπληξη στις μανούλες. Θα τις φωνάξουμε στο σχολείο μας και θα κάνουμε μία μικρή παρουσίαση από πραγματάκια που φτιάχνουν τα παιδιά με τα χεράκια τους και με πολύ, πολύ αγάπη!

Δείτε τη διακόσμηση που ετοιμάσαμε για τα παράθυρα μας: καρδούλες βιτρό. Τα νήπια έκοψαν καρδούλες και στη συνέχεια εμείς κόψαμε με κόπτη μία μικρότερη καρδιά στο εσωτερικό τους. Κόψαμε σελοφάν πολύχρωμα σε κομματάκια και δείξαμε στα παιδιά πως να τα κολλήσουν και μπαλωματάκι-μπαλωματάκι να γεμίσουν την καρδούλα. Η δουλειά είναι αρκετά εύκολη και το μυστικό είναι στην κόλλα: χρησιμοποιήσαμε στικ και πολύ μικρή ποσότητα.






Αυτό είναι το αποτέλεσμα και πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εντυπωσιακό στην πραγματικότητα. Όταν φωτίζει ο ήλιος, οι αποχρώσεις από το σελοφάν πέφτουν στους τοίχους, στο πάτωμα, δημιουργώντας πολύχρωμες ακτίνες!








Κι αυτές είναι οι προσκλήσεις που κάναμε για τις μαμάδες. Κόψαμε μία χάρτινη τσαντούλα - το πατρόν το βρήκαμε εδώ - τις διακοσμήσαμε και μέσα όλοι μαζί γράψαμε ένα κειμενάκι που το αναπαρήγαγα έγχρωμα, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την όμορφη πρόσκληση που δημιουργήσαμε και να την κολλήσουν στην τσαντούλα τους (τα παιδιά μόνα τους αποφάσισαν τι θέλει να λέει η πρόσκληση τους).






Φυσικά υπάρχει και συνέχεια, αλλά θα χαλάσω την έκπληξη αν σας την αποκαλύψω....
Προσεχώς λοιπόν..............

Κλασσικό, Νηπιαγωγός Αραβανή Β., ΤΕ Γραμματικοπούλου Χ.

10 σχόλια:

  1. πολυ ομορφα βιβη και τα βιτρο και η προσκληση!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα τα βιτρό, και η ιδέα της πρόσκλησης των μαμάδων στο σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα καταπληκτικά αλλά οι καρδούλες στα παράθυρα κλέβουν την παράσταση!!!!!!!!!!!!!! είναι σαν να τις έχετε κρεμάσει στα δέντρα!!!!!!!!!! Μπράβο σας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρβάρα, εξαιρετική ιδέα τα βιτρό και η έκπληξη. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή