Μετάφραση

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εκλογές στο σχολείο μας!


 Εκλογές!! Επίκαιρο θέμα που μας απασχολεί όλους μας! Πως θα μπορούσαμε λοιπόν να μην κάνουμε κι εμείς στο σχολείο. Συζητάμε για τις εκλογές: τι σημαίνει η λέξη, γιατί γίνονται, πως γίνονται, ποιοι ψηφίζουν, ποιοι κερδίζουν, ποιες άλλες λέξεις έχουν σχέση με αυτό το θέμα.



Λίγο δύσκολες οι λεξούλες αλλά κάτι καταφέραμε! Έτσι λοιπόν εμφανίζονται και οι δικοί μας υποψήφιοι οι οποίοι κάνουν δηλώσεις για το τι θα πραγματοποιήσουν εαν εκλεγούν.








Τα διλήμματα μεγάλα και οι υποσχέσεις πολλές. Παιδιά πρέπει καλά να το σκεφτείτε πριν ψηφίσετε!! Στήνουμε το εκλογικό μας κέντρο, τα παραβάν και την κάλπη.







 Το ψηφοδέλτιο μας είναι έτοιμο, επιτρέπεται μέχρι δύο σταυρούς να βάλουμε. Η ψηφοφορία είναι μυστική και πολλή σοβαρή διαδικασία.



Τα παιδιά ψηφίζουν, η κάλπη γεμίζει και ήρθε η ώρα να μετρήσουμε! Σίγουρα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να μετρούν τις ψήφους αλλά και ούτε να τις σημειώνουν. Βρέθηκαν οι εθελοντές και ξεκινάμε δουλίτσα!
Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια αναγνωρίζονται πολύ εύκολα γιατί δουλέψαμε τις αρχικές τους φωνούλες: Δ για το Δημήτρη, όπως δώρο, διάβασμα, Η για την Ηλέκτρα, το Η του ήλιου, Γ για τη Γεωργία, όπως γάτα, γράφω, Ο για τον Οδυσσέα, όπως όμορφος, όλα.
Η καταγραφή αρχίζει. Ένα παιδάκι διαβάζει το ψηφοδέλτιο και άλλα τέσσερα σημειώνουν ένα σταυρό κάθε φορά που ακούνε το όνομα συγκεκριμένου υποψήφιου. Οι υπόλοιποι; Μα φυσικά προσέχουν μήπως σημειώσει κανείς κάνα σταυρό παραπάνω ή λιγότερο!!!! Αφού τελειώσαμε, τα παιδιά μέτρησαν τους σταυρούς  δίπλα σε κάθε όνομα και έγραψαν το σωστό αριθμό. Ποιος έχει τις περισσότερες ψήφους, ποιος τις λιγότερες, ποιος είναι δεύτερος, ποιος τρίτος, πόσα παιδάκια ψήφισαν; Τα νήπια μετρούν και γράφουν τους αριθμούς, είχαμε και ένα άκυρο στην εκλογική διαδικασία: είχαμε πει ότι βάζουμε δύο σταυρούς στο ψηφοδέλτιο και κάποιος έβαλε τρεις!



















Χειροκροτήσαμε την καινούρια πρόεδρο και είπαμε όλοι μαζί ότι τώρα πρέπει να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της γιατί έτσι πρέπει να κάνουν και οι μεγάλοι: αυτοί που εκλέγονται να φροντίζουν για το κοινό καλό!

Κλασσικό τμήμα, νηπιαγωγός Αραβανή Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου